telefoon070 512 3200

A- A A+

Zorg thuis.

Iedereen die wat ouder wordt wil zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Met de ondersteuning van onze wijkteams kan dat en houdt u zelf de regie over uw leven. Ook als u een ernstige of chronische ziekte hebt of na een ziekenhuisopname thuis nog zorg nodig heeft.

Onze verzorgenden en verpleegkundigen geven u de zorg die u nodig heeft. Of het nu gaat om geplande of acute zorg; overdag of ’s nachts; dagelijkse verzorging of verpleging. U kunt voor alle thuiszorg bij ons terecht.

Wat kunt u verwachten.

Voor de thuiszorg is er een indicatie nodig. Deze indicatie moet gesteld worden door een  wijkverpleegkundige. De  wijkverpleegkundige van het wijkteam komt daarvoor bij u thuis. Tijdens het gesprek bespreekt zij met u en eventueel uw mantelzorger uw situatie. Uitgangspunt daarbij is altijd: Wat kunt u zelf nog doen, welke mantelzorg is er aanwezig en waarvoor heeft u professionele zorg nodig? Het wijkteam geeft u ook advies over hulpmiddelen en bekijkt samen met u wat u zelf kunt doen of regelen. Bijvoorbeeld hoe u zelf uw steunkousen kunt aantrekken met een hulpmiddel. Of hoe u zelf uw ogen kunt indruppelen. Het zorgteam werkt daarvoor nauw samen met de (huis)arts, het ziekenhuis, de gemeente en welzijnsorganisaties.
De gemaakte afspraken worden vastgelegd in het zorgplan en dat is de basis voor onze zorgverlening. Regelmatig zullen we dit zorgplan samen met u evalueren om te beoordelen of de zorg die we leveren nog de juiste is of dat er aanpassingen gemaakt moeten worden. Eén van de verzorgenden of verpleegkundigen uit het wijkteam wordt daarnaast uw vaste aanspreekpunt.

U kunt de wijkverpleegkundige en het wijkteam van uw wijk bereiken via 070-5123200.

De wijkverpleegkundigen van SWZ zijn:

Judith van der Zwart                            wijkteam Wassenaar Zuid

Eva Kerssen en Nancy Lurver                wijkteam sophieke

Simon Plug                                          wijkteam Oost

Gerry Konings                                      wijkteam Hillenaar

Maandelijkse activiteiten

Het activiteitenoverzicht

informatieblad januari-februari

 


Kort nieuws

Nieuw op de website

Onder 'Algemeen' treft u het Zorgonderneminsgplan en het Kwaliteitskader verpleeghuis van SWZ aan.

Nieuwe collega's gezocht!

Interesse? Kom dan naar de informatieavond op 19 februari a.s. om 19.30 uur!

Lees meer...

ADL- Kwaliteitskader

Op dinsdag 23 januari jl. is het Kwaliteitskader voor ADL-assistentie in ADL-clusters ondertekend.

Lees meer...