telefoon070 512 3200

A- A A+

Casemanagementgeheugenspreekuur 250x168px


Casemanagement is de begeleiding en coördinatie voor mensen met dementie in de thuissituatie.
Dementie is een aandoening die iedereen kan overkomen. In het begin merkt u dat u dingen gaat vergeten. U merkt dat u meer hulp van anderen nodig heeft. Dit kan iemand uit uw eigen omgeving zijn, maar ook bijvoorbeeld iemand van de thuiszorg.
Bij psychogeriatrische cliënten is over het algemeen sprake van een complexe situatie waarbij meerdere hulpverleners betrokken zijn. Casemanagement biedt hier  een uitkomst in. De hulp van de casemanager is bedoeld voor zelfstandig wonende ouderen bij wie een vorm van dementie is vastgesteld.  De casemanager organiseert en regisseert alle noodzakelijke zaken die nodig zijn om de cliënt zolang mogelijk zelfstandig te laten wonen. De casemanager is goed op de hoogte van alle mogelijkheden die zowel binnen SWZ als door externe zorg- en dienstverleners worden geboden.
Bij casemanagement gaat het om multidisciplinaire zorg waarbij alle deskundigen vanuit het multidisciplinaire team kunnen worden ingeschakeld. U kunt hierbij denken aan verpleging, verzorging en begeleiding, maar ook onderzoek en advies door bijvoorbeeld een ouderspecialist, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist of psycholoog behoren tot de mogelijkheden. Er wordt ook samengewerkt met externe zorg- en dienstverleners op het gebeid van psychogeriatrie.

WerkwijzeLR-evb-20140506-7914 casemanager

De casemanager bezoekt de cliënt thuis en inventariseert samen met de betrokken mantelzorg, welke problemen er zijn en welke zorg- en begeleiding hierbij nodig is. Dit wordt vastgelegd in een voorlopig zorgleefplan. Zij zorgt ervoor dat deze zorg en begeleiding daadwerkelijk wordt gestart. Zij organiseert en regisseert alle noodzakelijke hulp. Tevens is zij voor de familie en betrokken hulpverleners het centrale aanspreekpunt. De casemanager volgt de situatie door de cliënt regelmatig te bezoeken en contact te onderhouden met het netwerk van hulpverleners en mantelzorgers die bij de cliënt betrokken zijn.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met de afdeling casemanagement van SWZ.

SWZ casemanagement
Van Zuylen van Nijeveltstraat 313
2242 LJ  Wassenaar

 

Carla Kuyt: 070- 5121360 / 06-14317294

 

 

 

 

 

                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandelijkse activiteiten

Het activiteitenoverzicht

Informatieblad november-december


Kort nieuws

Diploma of werkervaring of ambitie om in de zorg te werken?

Kom dan op 28 november 2018 naar onze informatieavond!

Lees meer...

Rolstoeldriedaagse 2018

Is dit jaar op 4, 5 en 6 september! Rolt u gezellig met ons mee?!

Lees meer...

Opening SWZ Bellesteijn

De officiële opening van onze nieuwe locatie SWZ Bellesteijn was op 22 mei 2018.

Lees meer...